Siirry pääsisältöön

Liity jäseneksi

Yhteiskuntaosaajat työnantajasektoreittain: Valtio 31 prosenttia, kunnat 15 prosenttia, hyvinvointialueet 7 prosenttia, yritykset 20 prosenttia, järjestöt ja säätiöt 15 prosenttia, yliopistot 7 prosenttia, ammattikorkeakoulut 3 prosenttia ja muissa 2 prosenttia.

Kuka voi liittyä YKAn jäseneksi?

Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen liitto eli YKA on uuden ajan ammattiliitto yhteiskuntaosaajille. YKAn jäsenyyttä voivat hakea kaikki yliopistossa ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet tai tällaista tutkintoa opiskelevat henkilöt. Myös muun korkeakoulututkinnon suorittaneet tai tällaista tutkintoa opiskelevat henkilöt, jotka työskentelevät yhteiskunnallisella alalla, voivat hakea jäsenyyttä.  

Jäsenedut astuvat voimaan välittömästi, kun olet jättänyt jäsenhakemuksen. Lopullisen hyväksymispäätöksen jäsenyydestä tekee liiton hallitus, joka kokoustaa noin kerran kuukaudessa.  

Jätä hakemuksesi ja tule osaksi yhteiskuntaosaajien yhteisöä! 

Täytä jäsenhakemus

Miksi YKAn jäseneksi kannattaa liittyä?

Henkilökohtaista työelämäneuvontaa

YKAn jäsenenä saat niin työelämän laki- ja palkkaneuvontaa, sekä yksityiselämän lakineuvontaa. Juristimme ovat tavoitettavissa joka arkipäivä klo 9–15.

Kumppanisi uran eri vaiheissa

Olemme jäseniemme tukena työelämän eri murrosvaiheessa. Tarjoamme uran joka askeleelle työkaluja ja sparrausta, aina henkilökohtaisesta uraneuvonnasta mentoriin sekä koulutuksiin ja valmennuksiin.

Ammatillisten etujesi paras ajaja

Järjestäytymällä voit vaikuttaa yhteiskuntaosaajien etuihin työelämässä ja saat äänesi kuuluviin. Huolehdimme jäsenistämme Akava-yhteisössä, neuvottelupöydissä ja työpaikoilla. Tuemme jäsentemme verkostoitumista muun muassa paikallistoiminnalla.

Rahanarvoiset jäsenedut

Jäsenenämme olet oikeutettu työttömyysturvaan, kattavaan vakuutukseen, erilaisiin urapalveluihin ja koulutuksiin, sekä Member+ -palvelun etuihin.

Paljonko jäsenyys maksaa?

YKAn jäsenmaksu joustaa elämäntilanteesi mukaan. Jäsenmaksusta on mahdollista saada alennusta eri perusteilla. Lisäksi jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Voit myös maksaa jäsenmaksun näppärästi juuri sinulle sopivimmalla tavalla. Lue lisää jäsenmaksuista!

Valmistunut jäsen341 €/vuosi

Opiskelijajäsen29 €/vuosiEi työttömyyskassan jäsenyyttä.

Opiskelijajäsen114 €/vuosiSisältää työttömyyskassan jäsenyyden.

Kuvituskuva

Valitse parempi työelämä

Kehitämme yhteiskunta-alan osaajien työelämää. Tarjoamme jäsenillemme tukea ja kumppanuutta kaikissa uran eri vaiheissa. Sinun ei tarvitse olla työelämän ammattilainen – olemme olemassa, jotta voit rauhassa keskittyä uraasi, opintoihisi tai muuhun elämääsi.

Kollektiivinen edunvalvonta, vastuullinen työelämä sekä hyvinvoinnin kasvattaminen työpaikoilla ovat esimerkkejä asioista, joiden kanssa työskentelemme päivittäin.

Olemme yhteisö, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki opiskelijoista jo eläköityneisiin yhteiskuntaosaajiin. Tervetuloa mukaan!

Mitä etuja YKAn jäsenyyteen kuuluu?

Jäsenistömme on laaja ja tulee hyvin erilaisista ammatillisista taustoista. Tunnemme jäsenkuntamme mahdollisuudet ja haasteet työmarkkinoilla. Etujasi ajetaan monella tasolla Akava-yhteisössä, neuvottelupöydissä ja työpaikoilla.

Jäsenenä laki- ja palkkaneuvontamme on vain yhden yhteydenoton päässä. Työelämän asiantuntijamme auttavat jäseniämme kaikissa työelämän kysymyksissä, oli edessä sitten palkkaneuvottelut, YT-neuvottelut tai haaveissa ottaa uusi askel uralla.

Jos jokin on varmaa niin se, että tämän päivän työelämä muuttuu jatkuvasti. Työntekijöiltä vaaditaan kykyä sopeutua muutokseen ja erilaisia uravalmiuksia. Me haluamme varmistaa, että jäsenillämme on osaamista ja kyvykkyyttä kohdata uransa aikana vastaan tulevat muutokset ja siirtymät. 

Olitpa sitten vasta suuntautumassa urallesi tai jonkin aikaa tai jo pitkäänkin työelämässä ollut, löydät meiltä työkaluja ja sparrausta. Palveluihimme kuuluu muun muassa henkilökohtainen ura- ja työhyvinvointiohjaus, palkkaneuvonta, mentorointi sekä runsaasti erilaisia koulutuksia ja valmennuksia. 

Järjestäytymällä kuulut omiesi joukkoon ja vahvistat ammatti-identiteettiäsi yhteiskuntaosaajana. YKA on yhteiskuntaosaajaa parhaiten edustava liitto. Tuemme jäsentemme verkostoitumista muun muassa paikallistoiminnassa. Tapahtumissamme tapaat ja verkostoidut muihin yhteiskuntaosaajiin.

YKA ja SYY (Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaat ry) ovat tiiviisti mukana vaikuttamassa siihen, millainen työelämä alan uusia osaajia tulevaisuudessa odottaa.

Tuemme opinnoissa ja tarjoamme uransa alkutaipaleella oleville jäsenillemme erilaisia palveluita. Kauttamme saat apua esimerkiksi ensimmäisen työpaikkasi palkkasuosituksiin, urasuunnitteluun sekä vahvistusta hyvinvointisi ylläpitämiseen opiskeluaikana ja työelämässä, erilaisia räätälöityjä koulutuksia unohtamatta. Olemme kumppanisi kasvumatkallasi yhteiskunta-alan ammattilaiseksi.

Liiton jäsenenä kuulut työttömyyskassaan ja työttömyyden kohdatessa olet ehtojen täyttyessä oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Saat jäsenyyden mukana vakuutusturvan vapaa-ajalle ja matkalle sekä ammatillisen vastuu- ja oikeusturvan. Osa vakuutusyhtiöistä myöntää myös muista vakuutuksista alennuksia liiton jäsenille. 

Ykalaiset lomaileva edullisesti. Jäseniemme käytössä on liiton mökkejä sekä lomaosakkeita edullisin hinnoin. Tarjoamme myös vaihtuvia hotelli- ja risteilytarjouksia jäsenillemme Member+ -palvelun kautta.

Mitä tapahtuu hakemuksen lähettämisen jälkeen? 

Hallitus käsittelee jäsenhakemukset kokouksessaan, joita pidetään kerran kuussa. Jäsenyys alkaa postitse lähetetyn liittymishakemuksen päiväyksestä alkaen tai sähköisen hakemuksen saapumispäivästä lukien. Voit halutessasi merkitä aloituspäivän myöhemmäksi. 

Jos olet palkansaajajäsen, jäsenyytesi Erityiskoulutettujen työttömyyskassassa (Erko) alkaa samasta ajankohdasta kuin liiton jäsenyys. Hallituksen kokouksen jälkeen saat vahvistuskirjeen jäsenyydestä ja laskun jäsenmaksun maksamista varten.